За даними державних обласних адміністрацій, виробництво картоплі в Україні у 2020 році становило 20,7 млн тонн.
Про це повідомив начальник управління землеробства та рослинництва в Мінекономіки Сергій Шупик, пише agroportal.ua.
За його словами, основними виробниками картоплі були Вінницька(1,9 млн тонн), Житомирська (1,8 млн тонн), Львівська (1,6 млн тонн) та Київська (1,5 млн тонн) області.
«Середня урожайність за 2015-2020 роки, за даними Державної служби статистики, за всіма категоріями господарств становила 164 ц/га, у тому числі 226 ц/га в сільськогосподарських підприємствах, 163 ц/га — у господарствах населення. Найвища врожайність зафіксована в Рівненській, Хмельницькій, Житомирській та Полтавській областях», — зазначив Сергій Шупик.
Він відмітив, що у 2020 році спостерігалося значне падіння урожайності картоплі по Україні — до 157 ц/га.