За 2020 рік в Україні переробили на виноматеріали 75,98 тис. тонн винограду, що на 38,8% менше, ніж за 2019 рік.
Про це з посиланням на Державну службу статистики пише agropolit.com.
З перероблених 75,98 тис. тонн винограду було вироблено 5,68 млн декалітрів виноматеріалів (на 42,5% менше в порвнянні з 2019 роком).
Для виготовлення шампанських та ігристих вин було вироблено 1,36 млн декалітрів виноматеріалів (на 28,2% менше, ніж у 2019 році), для виготовлення коньяку — 230,8 тис. декалітрів (у 10,6 раза менше), для виготовлення столових вин — 3,59 млн декалітрів (на 29,5% менше), для виготовлення кріплених вин — 464,8 тис. декалітрів (на 49,1% більше).