У третій декаді лютого ціни на живець свиней залишилися в межах цінового діапазону попереднього тижня.
Про це повідомляють в Асоціації «Свинарі України».
“Торги попередньої п’ятниці завершилися незначною зміною цін: коливання як у бік підвищення, так і в бік пониження обмежилися 0,5-2 грн/кг. Не дивлячись на це, котирування залишилися в межах цінового діапазону попереднього тижня (63,5-66 грн/кг), а середньозважений показник склав 64,5 грн/кг” – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що основним чинником тиску на вітчизняний ринок свинини залишається сезонне послаблення торгівельної активності.
Водночас поступова стабілізація цін (як закупівельних, так і на охолоджені свинячі пів туші) підтверджує наближення пропозиції та попиту на ринку до відносного балансу.
“Хоча більшість представників м’ясопереробної галузі не готові озвучувати прогнози подальшої цінової динаміки, побутує думка, що наближення весни та більш ранній ніж у попередні роки Великдень слугуватимуть підтримкою для котирувань вітчизняного ринку свинини вже незабаром” – підсумували в АСУ.