В Україні подешевшали овочі, крупи та цукор

0

В Україні відпускні ціни виробників на продукти харчування за останній місяць залишаються стабільними.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

За оперативними даними ОДА відбулось зниження середніх цін виробників на овочі.

“Так, відносно минулого місяця на 7% знизилися ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим роком на 14%. За минулий місяць втратили в ціні морква та буряк, 25% – картопля,  24% – буряк. Капуста та цибуля здешевіли на 12% та 16%” – зазначають у відомстві.

Також помітне незначне зниження цін на крупи. У порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінні (-1%), горохова крупа (- 3%), кукурудзяна (-1%). Цукор подешевшав на 3%.

Молоко вищого гатунку та м’ясо курей змінилось в ціні на 3%, м’ясо ВРХ на 6% та свинини на 7%. Ціни на олію не зросли.

По більшості критичних для населення продуктів харчування ціни зросли в річному вимірі в межах інфляції або з невеликим відхиленням.