В Україні відпускні ціни виробників на продукти харчування за останній місяць залишаються стабільними.
Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.
За оперативними даними ОДА відбулось зниження середніх цін виробників на овочі.
“Так, відносно минулого місяця на 7% знизилися ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим роком на 14%. За минулий місяць втратили в ціні морква та буряк, 25% – картопля, 24% – буряк. Капуста та цибуля здешевіли на 12% та 16%” – зазначають у відомстві.
Також помітне незначне зниження цін на крупи. У порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінні (-1%), горохова крупа (- 3%), кукурудзяна (-1%). Цукор подешевшав на 3%.
Молоко вищого гатунку та м’ясо курей змінилось в ціні на 3%, м’ясо ВРХ на 6% та свинини на 7%. Ціни на олію не зросли.
По більшості критичних для населення продуктів харчування ціни зросли в річному вимірі в межах інфляції або з невеликим відхиленням.