Серед непольових культур в Україні найбільшу рентабельність мало продовольче баштанництво та ягідництво.
Про це повідомляє повідомляє прес-служба національного наукового центру «Інститут аграрної економіки».
«Високий рівень рентабельності очікується на вирощуванні баштанних продовольчих культур (45,4%), вівса (43,7%), ягід (41,6%), жита (41,3%), сої (37,5%) та пшениці (33%)», — зазначив директор ННЦ, академік НААН Юрій Лупенко.
Загальна рентабельність виробництва продукції сільського господарства, за його словами, очікується на рівні 17,4%. Цей результат перевищує показник 2019 року в 11,8%, але він нижчий, ніж у 2018, коли рентабельність виробництва агропродукції становила 22,8%.
Науковець пояснив, що зростання рівня рентабельності відбулося в основному завдяки росту цін на продукцію більшості сільськогосподарських культур. Наприклад, ціни на продукцію баштанних продовольчих культур зросли на 50,1%.