У 2020 році українські господарства всіх категорій зібрали 257 тис. тонн проса, що на 44,5% більше, ніж у 2019.
Про це свідчать дані Держстату, пише AgroTimes.
Зазначається, що сільгосппідприємства виробили цієї культури 219 тис. тонн (на 59,2% більше, ніж у 2019-му), а господарства населення – 38,4 тис. тонн (на 5,5% менше, ніж роком раніше).
Лідерами за обсягами виробництва проса у 2020 році стали такі області:
- Харківська (34,2 тис. тонн);
- Чернігівська (23 тис. тонн);
- Одеська (20,1 тис. тонн);
- Херсонська (20,6 тис. тонн);
- Запорізька (20,5 тис. тонн).
При цьому, найбільша врожайність проса була зафіксована на Сумщині – 33,9 ц/га, Хмельниччині – 33,1 ц/га, Черкащині – 28,8 ц/га, Полтавщині – 27,2 ц/га та Київщині – 26,5 ц/га.