У 2020 році кількість операторів органічного виробництва в Україні зросла на 17%, кількість переробників органічної продукції – на 33%, а кількість виробників, які вже мають маркований органічний продукт в пропозиції для кінцевого споживача, збільшилася на 7%.
Про це розповіла президентка ГС «Органічна Україна» Олена Корогод-Березовська, пише AgroPolit.com.
«Із 722 операторів органічного ринку, які зафіксовані на листопад 2020 року, 114 мають переробку як вид сертифікованої діяльності, із них 64 оператори упаковують продукцію для торгової полиці. Значно збільшилася кількість, стабілізувалися напрямки органічної переробки та доробки – в 2020 році цей показник 24 категорії, в порівнянні з минулим роком виріс на 60 %», – зазначила експертка.
За її словами, збільшення обсягу виробленої української органічної продукції та розширення масштабів діяльності органічного бізнесу також є критеріями економічного зростання.