Станом на 1 листопада 2020 року запаси зернових і зернобобових культур в Україні склали 20,4 млн тонн, що на 33% менше в порівняні з аналогічною датою минулого року (30,6 млн тонн).
Про це свідчать дані Державної служби статистики, пише Agravery.com.
При цьому, в аграрних підприємствах зберігається 13,5 млн тонн зернових і зернобобових культур, що на 29% менше, ніж у минулому році, а на підприємствах із переробки і зберігання зерна — 6,9 млн тонн (-41%).
У розрізі культур запаси зернових за рік зменшилися таким чином:
- насіння соняшнику на 17% — 7,2 млн тонн;
- пшениці на 19% — до 7,9 млн тонн;
- ячменю на 32% — до 1,6 млн тонн;
- кукурудзи на 44% — 9,9 млн тонн.
Водночас запаси жита зросли на 97% — до 222 тис. тонн.