Протягом січня-червня 2020 року Україна експортувала 1 415 тонн свіжого, охолодженого або мороженого рибного філе та іншого м’яса риб на понад 9,1 млн дол. США. Такий результат у грошовому вимірі на 1,4 млн дол. США (19 %) перевищує показники за аналогічний період 2019 року.
Про це повідомляє прес-служба Держрибагенства.
У грошовому вимірі основними покупцями українського свіжого, охолодженого або мороженого рибного філе стали:
- Німеччина – 472 тонни на 3,2 млн дол. США (35% всього експорту).
- Данія – 439 тонн на 2,6 млн дол. США).
- Нідерланди – 172 тонни на 868,4 тис. дол. США.
- Японія – 64 тонни на 691,6 тис. дол. США.
- Франція – 49 тонн на 608,7 тис. дол. США.
У розрізі товарних позицій (в абсолютному вимірі) найбільше за шість місяців 2020 року експортовано:
- лосося тихоокеанського (нерка, горбуша, кета, чавича, кижуч, сима, форель Біва), атлантичного та дунайського – 549 тонн на 4,1 млн дол. США;
- тріски – 349 тонн на 1,8 млн дол. США.