Яблуко – найзатребуваніший продукт під час коронавірусу

0

Під час пандемії коронавірусу з фруктів найбільше виріс попит на яблуко.

Про це повідомив економіст інвестиційного департаменту ООН (ФАО) Андрій Ярмак під час онлайн-вебінару «Як змінюються правила ведення агробізнесу через пандемію COVID-19 та карантин», пише agroportal.ua.

«Попит на яблуко збільшився в усьому світі, можливо через те, що цей фрукт можна зберігати тривалий час навіть без холодильника. До того ж яблуко — відносно недорогий продукт. Також більше купують цитрусових, але скоріше не через вміст в них вітаміну С, а просто через те, що вони краще зберігаються», — зазначив експерт.

Зростання попиту на ягоди не спостерігається, сказав він

«Коли доходи населення падають, а вони однозначно знизяться, активізується попит на базові овочі», — поясни Андрій Ярмак.