Запрошуємо на IV Фестиваль крафтового сиру

0

2-3 жовтня в Києві на ВДНГ відбудеться масштабна сирна подія – IV Фестиваль крафтового сиру, що є ініціативою членів Громадського Об’єднання «Гільдія ремісничих сироварів». 

Метою проведення фестивалю є популяризація культури споживання сиру, розвиток локального виробництва сиру в децентралізованих регіонах та сприяння торгівлі. Понад п’ятсот найвишуканіших видів сиру майстри з усієї країни привезуть на Фестиваль, а поважне журі обере найкращі сири у 26 номінаціях на конкурсі «Ukraine Cheese Awards 2021».

Тарас Висоцький, Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України та Ніколь Рудер, Директорка Швейцарського бюро співробітництва в Україні 2 жовтня  візьмуть участь у відкритті фестивалю о 10:30 та власноруч готуватимуть традиційну швейцарську страву – фондю.

На фестивалі відвідувачі матимуть унікальну можливість познайомитися з усім розмаїттям сирів, яке численні ремісники виробляють в Україні, а також побачити, як відбувається процес сироваріння на відкритих майстер-класах, спробувати та придбати кращі українські крафтові сири.

Крім цього на кулінарних майстер-класах гості навчаться готувати страви з сиром паназіатської, італійської, американської, грузинської кухні.

А на фуд-корті  підсмажать камамбер, моцарелу і халлумі на грилі, подадуть равликів, запечених з сиром. Допоможуть підібрати ідеальні доповнення до сиру: в’ялені томати, соуси, м’ясну гастрономію і навіть сухе варення. Всі продукти, що представлені на фестивалі, походять виключно від локальних виробників.

Також під час проведення фестивалю заплановано конкурси для відвідувачів! Запрошуємо завітати до фестивалю – вхід безкоштовний!

Програма заходу на фейсбук сторінці організатора.